Egyedi oszlopbeállítás

  • 2019-02-15

A társalgóban felmerült az egyedi oszlopbeállítás kérdése, amit most szeretnék bemutatni, hátha másnak is hasznos infó lehet.
Alap helyzetben a fájl neve, kiterjesztése, mérete, dátuma és az attribútumok látszanak. Ezen változtathatunk az egyedi oszlopbeállításokkal.

logo

Lépjünk be a nézet menüben az egyedi oszlopbeállítás / egyedi oszlopok beállítása menüvel a beállító ablakba. Itt láthatóak az egyedileg beállított nézetlehetőségek. Ha az elsőt készítjük, akkor ez a lista üres.

logo

Nyomjuk meg az új gombot. A megnyíló ablakban láthatjuk, hogy a fájl neve és kiterjesztése fix oszlop, ezen nem változtathatunk, csak a méretét lehet állítani. Adjunk egy nézet nevet, amivel majd ki tudjuk az új nézetet választani.

logo
Az új oszlop gombbal adhatunk új oszlopot a nézethez. Adjunk nevet az oszlopnak, majd a sor végén található + jellel nyissuk meg az oszloplista ablakot. Itt a Total Commander beépített oszlopai illetve, ha van beépülönk, a beépülő oszloplehetőségei jelennek meg (például EXIF plugin a kép tulajdonságait adhatja hozzá).

logo
A példában hozzáadom a fájl készítésének és utolsó módosításának idejét.

logo
Mentsük el a kész beállítást és a nézet menüben már ki is tudjuk választani az egyedi oszlopnézetet.

logo

Hírlevél

Használsz beépülőket?
Nem, nem is tudom mi az
Igen, egyet
Igen, többet is
Poll Maker

Twitter


Partnereink

Jooble