Automatikus nézetváltás beállítása

  • 2016-06-21

A Total Commander 9.0 talán legjobb új funkciója az automatikus nézetváltás. Többen kérték, hogy erről kicsit részletesebben írjak. Nos, itt egy rövid step-by-step a beállításáról.
Az első lépés, hogy vegyünk fel egy új nézetet a Beállítások / Általános beállítások / View modes ablakban. (Egyelőre ez még angolul van, mert a fordítás a végleges kidás előtti utolsó fázis szokott lenni). Például állítsuk be a képeket. Az "ADD" gombbal felvehetünk új nézetet, majd adjunk neki nevet, legyen Képek. A Columns view részben válasszuk a Miniatűröket. A Tab color and icon-nál megadható, hogy a fül színe milyen legyen és milyen legyen az ikonja.

Screenshot 2016-06-21 13.22.46
Ha ez megvan, mentsük el.
Következő lépés: Beállítások / Általános beállítások / Auto Switch Mode ablakban adjunk hozzá egy új szabályt az add gombbal. Az alsó részen adjuk meg, hogy D:Directory, majd adjunk hozzá egy új feltételt és állítsuk be a képek mappát a "Must match" feltétellel. Már csak annyit kell tennünk, hogy alul a Set this mode-nál válasszuk ki a beállított Képek nézetünket.

Screenshot 2016-06-21 13.30.10
Ha az ok gombbal lementjük, már készen is van a beállítás. Ha ezek után belépünk a képek mappánkba (amit megadtunk neki), akkor a bélyegkép nézetre vált automatikusan. Ha kilépünk belőle, akkor visszavált az eredeti nézetre.

Screenshot 2016-06-21 13.31.39
Kiegészítés: Az alapértelmezett “View Mode”-nál a “Column View” beállítást át kell állítani az Unchanged-ről arra amire akarod, hogy visszaálljon az eredeti nézetre miután kiléptél a könyvtárból.

Hírlevél

Használsz beépülőket?
Nem, nem is tudom mi az
Igen, egyet
Igen, többet is
Poll Maker

Twitter


Partnereink

Jooble