Total Commander

a magyar oldal

Total Commander 7.56a

| 90 hozzászólás

A 7.56 verzió után már le is tölthető a legújabb, 7.56a verzió. Az “a” betűvel jelzett verzió pár speciális javítást tartalmaz az előző verzióhoz képest.

Total Commander 7.56a Letöltések: 476454

90 Comments

 1. Szia Tamás!

  Magyar verzió várható és ha igen, mikor (mint anno a 7.55a-nál is)?

  Előre is köszi!

 2. Akkor ez most a legjobb verzió? Stabil?
  Mondjuk én régebbieket használtam, de a célomnak megfelelt.
  Ezekben biztonsági fejlesztések vannak zömmel vagy csak több funkció?

  köszi

 3. Igen, ez a stabil verzió. Szerintem érdemes frissíteni rá.

 4. Üdv Tamás!
  A szituáció a következő. Egyik ismerősöm meg bírta azt csinálni, hogy a programokból elő tudott hívni egy ablakot, ami megmutatta, hogy az adott program elindításakor – a tc -be – miket kell írni, hogy a program pl.: silence módban fusson.
  Na mármost nekem ez itt sem sikerül.

  Tudnál erre választ adni, hogyan tudom megcsinálni?
  Köszönöm.
  Atesz

 5. Sajnos nem tudom, hogy mire gondolsz a kérdésedben.

 6. Talán arra gondolsz hogy ha telepítesz egy programot akkor az silent (csendes) módban települjön?

 7. Vagy arra, hogy a TC parancssorából a megfelelő paraméterekkel indítva telepít silent módban egy programot? Ha igen, akkor ez a programtól függ: lehet-e egyáltalán silent módban telepíteni és ha igen, akkor milyen paraméterezéssel. Nem hiszem hogy lenne erre általános megoldás. Nagyon meglepne!

 8. Csak nekem van olyan érzésem, hogy egyes kérdéseket szándékosan átlépünk válasz nélkül? Mert a honosított verzióval kapcsolatos kérdés esetében ez az érzésem.

 9. Milyen kérdésre nem válaszoltam?

 10. Arra kíváncsi, hogy “honosított verzió” mikor várható… Gondolom, itt az általad készített magyar súgóra, tegező/magázó változatra, stb-re gondol. Bár a választ tudjuk: Amint elkészül letölthetővé teszed. De azért válaszold meg neki… 😉

 11. Szia Tamás!

  Kérdésem a következő:
  Adott egy Win7 Home Premium + Total Commander 7.56
  A fájl ablakban a Documents and Settings ill. azon belül pl. az All Users, Default User nem mappaként, hanem linkként látszanak (LNK). Hogyan tudom ezt eltüntetni. Mert engem speciál nagyon zavar.

  Köszi a választ!

 12. Nem pontosan értem, hogy mi a problémád ezzel és miért akarod eltüntetni?

 13. Írtam, hogy zavar. De nem mint funkció, hanem külsőleg, vizuálisan. Meg nincs szükségem mindenféle “linkekre” a fájl ablakban.
  Szóval a kérdés, van lehetőség rá vagy nincs?

 14. Ha jobban belegondolok funkcionálisan is zavar: pl. Ha belekattintok a C:\Documents and Settings -be akkor a C:\Users mappába találom magam…
  Szóval, mi is akar ez lenni?

 15. Ez alap a Win 7-ben. Szerintem azoknak szól, akik megszokták pl. az XP mappaszerkezetét és rutinból ezekbe a mappákba lépnének, s ezek a linkek a helyes könyvtárba irányítják a felhasználót. Ezt Redmondban így oldották meg. Szerintem emelkedj felül az ellenérzéseken és hagyd úgy, ahogy van, vagy pedig töröld a linkeket, ha engedi a Windows.

 16. OFF:
  Hát, ha ez egy Win 7 ficsör és TC-re is így kihat, akkor gratulálok Redmond-nak, ügyesek! A kényelem mindenek fölött…

 17. Szia Ambrits Tamás. Egy olyan kérdésem lenne , hogy mikor jönn ki a 64bites verziója a Total Commander -nek?

 18. Folky:
  Nem tudom mi a gondod, minden rendszerben vannak ilyen hivatkozások (Linux, OSX), inkább az az érdekes, hogy csak most fedezted fel őket.

  hutoczky:
  Sajnos erről még nincs információ. Gondolom nem kis munka áttenni egy másik rendszerbe. Ha bármi infó előkerül, hírt adok róla.

 19. Szia Tamás!

  Akkor nem lesz honosított verzió?

 20. De, lesz, kis türelmet…

 21. @Ambrits Tamás:

  Nem tudom, hogy vannak-e/milyen hivatkozások a Linux-ban ill. az OSX-ben, mivel nem használom egyiket sem. Tévedés ne essék, nem most fedeztem fel… Nekem viszont az az érdekes, hogy igazából Tőled nem kaptam konkrét választ, csak kérdést a kérdésemre: “Mi a problémád ezzel?”,”miért akarod eltüntetni?”, “Nem tudom mi a gondod?”

  Köszönöm, de @Demon (ő legalább válaszolt) hozzászólásának hatására túlnőttem ezen a “kényelem mindenek fölött” állásponton, és nem szeretnék vitázni és választ kapni a TC-t illetően erről a továbbiakban.

  További kellemes időtöltést!

 22. Elnézést, nem tudtam, hogy az oldalamon nem kérdezhetek és, hogy csak én válaszolhatok. Aztán meg “vitázni” végképp nem akar veled itt senki.
  Azt írod, hogy a válasz sem érdekel már. Ha esetleg mégis és még mindig el akarod tüntetni ezeket, akkor a beállításokban a tiltólistába vedd fel őket.

 23. Tamás!
  Először is együttérzésem a kitartásodért ;))
  Másodszor, egy pici dolog, ami hiányzik nekem:
  A “Fájlablak füleket” én “Zárolt, de mappa váltható” állapotban használom, és sűrűn előjön, hogy az adott fülön visszamennék az alapként kijelöltbe (cm_GoToLockedDir).
  Ezt egy egér duplakatt-tal nagyon használhatónak gondolnám. (és akár a fül helyi menüjében is elférne)
  Lehet, hogy csak tudatlan vagyok, és nem tudom ezt beállítani, akkor bocs a zavarásért, különben pedig, mint ötlet vetem fel.
  További hasznos munkát, üdv.

 24. Ugye a dupla katt foglalt, mert az a fül bezárására szolgál. Viszont meg lehet úgy oldani, hogy a cm_GoToLockedDir parancsot el tudod helyezni az eszközsoron. Akkor, ha benne állsz és ezt megnyomod, akkor visszakerülsz a zárolt mappába. Talán megfelelő megoldás.

 25. Köszönöm, így csináltam. Abban vitatkoznék egy kicsit, hogy foglalt, mert ez beállítás függő (hogy a duplakatt bezárja-e a fület).
  Köszi mégegyszer.

 26. Duplakattal kapcsolatban nálad a pont, valóban csak kikapcsolható, de jelenleg más nem rendelhető hozzá. Elküldöm javaslatként.

 27. Úgy néz ki, hogy a következő verzióban bele fog kerülni.

 28. Szia Tamás!

  Félre értés ne essen, nem áll szándékomban se felelősségre vonni, se sürgetni Téged… Én is érdeklődnék, hogy a magyarított verziót mikor publikálod a 7.56a verzióból, mert úgy olvastam a válaszaidból, h lesz… És ugyebár a hivatalos kiadás 2010.12.17-én jelent meg, ami lassan 2,5 hónapja…

 29. És még az is benne van, hogy nem lesz, mert megváltozott a telepítő és lehet, hogy nem engedi a változtatást.

 30. Itt az idő hogy megint megszólaljak…… Bár én csak magam nevében nyilatkozom, de nyilván más is hasonló okok miatt keresi, szerintem a magyar nyelvű súgófájl miatt érdeklődünk itt ilyen szorgalmasan, nem kimondottan egy újabb telepítőre vágyunk.

 31. Mivel a legutóbbi verzióban szinte csak hibajavítások voltak, az utolsó súgófajl használható.

 32. sziasztok.

  nekem az volna a kérdésem, hogy lehetséges a beépülővel vagy anélkül egyszerre több mappát is létrehozni. mint pl. ha létre akarok hozni 30 mappát egyszerre és azt akarom hogy a nevük egy számláló legyen azaz 001-től 030-ig. mert én eddig egyesével hoztam létre őket és az úgy elég unalmas.

 33. Kedves Laci!

  Ha másként nem megy, akkor excel cellába beírod „mkdir X001” vagy a tetszőleges könyvtárnevet, megcsinálod a sorozatot. Majd az oszlopot kijelölve a tartalmát egy batch állományba helyezve azt futtatod. Bonyolultabb könyvtárneveknél lehet, hogy a csoportos átnevezésnek is hasznát veszed.
  Várom, hogy tud-e valaki egyszerűbbet.

 34. Szia Tamás!

  Nem kapkodod el a magyar verziót! 🙂

  Egyáltalán megpróbáltad, hogy megtudod-e csinálni, vagy szándékodban sem áll?
  Nem dobnád össze? 😀
  Köszi előre is! 🙂

 35. Úgy látom, szándékosan nem is reagálsz…
  Valami miatt eszedben sem áll magyar verziót készítened…
  Végülis a Te szabad döntésed, mivel csak jó cselekedetként tetted volna…
  Ha nem hát nem…

  Szerintem többünk azért kérdezte többször, hogy mikorra várható, mert anno írtad, hogy lesz… aztán szándékosan nem reagáltál a kérdésekre, hogy mikor, csak kerülted…

  Miért nem lehet kerek perece kijelenteni, hogy pl. “Közérdekű közlemény: A Total Commander 7.56a verziójából a korábbiakkal ellentétben nem fog általam magyar verzió készülni” vagy valami hasonló…?

 36. Egyelőre nem lesz, de már írtam.

 37. Nagy szolgálatot tesz a receptes weboldalam szerkesztésénél. Köszönöm. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.*